Τελευταία Νέα

  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου. 2020
    Περισσότερα
  • Δραστηριότητες Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος 2019 -2020
    Περισσότερα
  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου.
    Περισσότερα
Δείτε τα όλα

Social Media Channels

Αξέχαστη εκδρομή στην πόλη των Σερρών

Προορισμός της Παιδκής Χορωδίας μας το περασμένο σαββατοκύριακο, ήταν οι Σέρρες!

Στις 16 Φεβρουαρίου εκατό άτομα από την πόλη μας επισκέφτηκαν την πόλη των Σερρών.

Στόχος αυτής της εκδρομής ήταν η Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του (παλαιού) Ορφέα, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών και της Μακεδονίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του βιβλίου, του θεολόγου καθηγητού κ. Κυριάκου Παπακυριάκου με τίτλο "Ο Μακεδονικός αγώνας στο νομό Σερρών " από τον αναπληρωτή καθηγητή της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ κ. Παναγιώτη Σκαλτσή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος τίμησε τον συγγραφέα για το έργο του και την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία και κοινωνία, ενώ αναφέρθηκε με θερμούς λόγους στην προσωπικότητα και το πλούσιο συγγραφικό του έργο.

Στη συνέχεια τραγούδησε η Παιδική και Νεανική Χορωδία της Ενορίας μας, υπό την διεύθυνση του κ. Νεκταρίου Θάνου και την συνοδεία της ορχήστρας φοιτητών από το Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. της Άρτας.

Τα παιδιά μετέδωσαν κέφι και ενθουσιασμό στο πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο και αυτό με την σειρά τα αντάμειψε με το ζωηρό και παρατεταμένο του χειροκρότημα!

Στον χαιρετισμό του, ο παπα-Λευτέρης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την φιλοξενία που παρείχε στην Χορωδία μας, μεταφέροντας πράλληλα τις ευχές και τις ευχαριστίες του νέου μας Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου προς την Ιερά Μητρόπολη Σερρών.

Τόνισε ακόμη, ότι και στις μέρες μας " η ελευθερία δεν είναι αγαθό αυτονόητο χρειάζεται αγώνα " κι ότι "ελεύθερος είναι αυτός που θέλει και αναζητά την Αλήθεια ." Είπε χαρακτηριστικά ότι "η Αλήθεια είναι το πρόσωπο του Χριστού και όποιος θέλει Τον ζει μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας και ελευθερώνεται". Τον χαιρετισμό του έκλεισε μελωδικά συνοδευόμενος από την Χορωδία, με το τραγούδι "Η Παναγιά".

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεολόγος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παναγιώτη Σκαλτσή για την παρουσίαση του βιβλίου καθώς και την Χορωδία μας για την άψογη παρουσία της.

Η βραδιά έκλεισε με δείπνο που παρέθεσε η Ιερά Μητρόπολη στο ξενοδοχείο Ελπίδα Resort, στα παιδιά της Χορωδίας.

Την Κυριακή το πρωί η Παιδική μας Χορωδία έψαλλε στην αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα παλαιό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Σερρών.

Οι φωνές των παιδιών σε συνδυασμό με την εκπληκτική ηχητική του ναού, δημιούργησαν την αίσθηση αγγελικής ψαλμωδίας και η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων!

Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης, κυρού Μαξίμου.

Η επίσκεψή μας στις Σέρρες ολοκληρώθηκε στο βυζαντινό Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, όπου ξεναγηθήκαμε, προσκυνήσαμε την κάρα του Οσίου Ιωάννου, κτήτορα της Μονής, και γευθήκαμε το υπέροχο κέρασμα που μας πρόσφεραν οι μοναχές.

Στην επιστροφή προς την Φιλιππιάδα είχαμε τη χαρά να...παγοδρομήσουμε στο Ωραιόκαστρο, όπου στο παγοδρόμιο της περιοχής, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν πατινάζ ή να απολαύσουν τον απογευματινό καφέ τους.

Την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας εκφράζουμε στην κυρία Χάρη Δημητρακούδη η οποία ήταν η συνοδός μας , η παρουσιάστρια της εκδήλωσης η ξεγαγός μας, ο δικός μας άνθρωπος σε άγνωστη πόλη, της οποίας η αγάπη και ο κόπος συνήργησαν στο να βρεθούμε και να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες στις Σέρρες!

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη