Τελευταία Νέα

  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου. 2020
    Περισσότερα
  • Δραστηριότητες Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος 2019 -2020
    Περισσότερα
  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου.
    Περισσότερα
Δείτε τα όλα

Social Media Channels

Έναρξη δραστηριοτήτων!

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΟΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΩΡΑ 7.30μ.μ. ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΩΡΑ 7.00π.μ. ΟΡΘΡΟΣ – ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΩΡΑ 10.30π.μ. ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ
ΩΡΑ 7.30μ.μ. ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ

"Εισιτήριο Υγείας" για ανασφάλιστους

"Εισιτήριο Υγείας" είναι το εισιτήριο που μπορούν να εξασφαλίσουν όσοι έχουν χάσει την ασφάλειά τους (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), ανασφάλιστοι, για να μην πληρώνουν το εξέταστρο των 5 ευρώ σε νοσοκομεία & κέντρα υγείας.
Πληροφορίες - Αιτήσεις από 02/09/2013 στα Κ.Ε.Π. (www.healthvoucher.gr)

Εκδήλωση αλληλεγγύης... 19/08/2013

Τη Δευτέρα στις 19 Αυγούστου η επιτροπή του φιλοπτώχου ταμείου της Ενορίας μας διοργάνωσε εκδήλωση αλληλεγγύης βασισμένη στην παράδοση. Δεν ήταν μι απλή εκδήλωση αλλά μια σύναξη αγάπης στο κάλεσμα της οποίας ανταποκρίθηκε ο λαός της Φιλιππιάδας με την παροχή τροφίμων για τους φτωχούς της ενορίας μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν πρωτότυπο τρόπο, καθώς για πρώτη φορά δύο σπουδαίοι καραγκιοζοπαίχτες ο Γιώργος Ηπειρώτης και ο Στέφανος Παπαγεωργίου μοιράστηκαν τον ίδιο μπερντέ. Οι δύο καραγκιοζοπαίχτες ανιδιοτελώς με τον δικό τους μοναδικό τρόπο που ταιριάζει και συνεχίζει τη ρωμαϊκή παράδοση, έδωσαν με το χιούμορ πλούσια και ουσιαστικά μηνύματα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η παιδική χορωδία της ενορίας μας με τραγούδια μέσα από την Ηπειρώτικη παράδοση υπό την καθοδήγηση του Νεκτάριου Θάνου. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Δημήτρη Αχνούλα στο τραγούδι και τον Μάκη Μποροδήμο στο κλαρίνο, οι οποίοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για ένα παραδοσιακό γλέντι. Στο σημείο αυτό μοιράστηκαν δωρεάν σουβλάκια κι έτσι μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να φάνε και να χορέψουνε ξεχνώντας για λίγο τις δυσκολίες της εποχής.

Μια ιδιαίτερη πνοή έδωσε στην εκδήλωση η κ. Χάρις Δημητρακούδη η οποία την παρουσίασε συμβάλλοντας έτσι με τον δικό της τρόπο σ' αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος καθώς και ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Γιολδάσης.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν οι άνθρωποι που διακριτικά συνέβαλαν στην διοργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Δείτε φωτογραφίες

Συγκινητική η ανταπόκριση του Λαού της Φιλιππιάδας στην "Συναυλία Αλληλεγγύης"

Την Παρασκευή στις 1-3-2013 η Επιτροπή του Φιλιπτώχου Ταμείου της Ενορίας μας οργάνωσε Συναυλία Αλληλεγγύης με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων.

Ήταν πολύ συγκινητική η ανταπόκριση του Λαού της Φιλιππιάδας στο κάλεσμα για την προσφορά τροφίμων, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί μια μεγάλη ποσότητα και να μπορούν έτσι να ανακουφιστούν κάποιοι συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη, λόγο της οικονομικής κρίσης.

Γι αυτό και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, ως προς την συγκέντρωση τροφίμων και ως προς το μουσικό μέρος.

Τον δήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Γιολδάση για την παρουσία του στην εκδήλωση και την παραχώρηση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, που δια του εκπροσώπου του Αρχιμ. Σάββα Δημητρέα έδωσε την ευλογία του και απήυθυνε θερμό χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Το 1ο Δημοτικό σχολείο Φιλιππιάδας. Συγκινητική ήταν η προσφορά του αλλά και ο τρόπος με τον οποίο κάθε παιδί παρέδωσε τρόφιμα με φανερή την υποστήριξη της Διευθύντριας και των δασκάλων του σχολείου και του προέδρου του συλλόγου γονέων.

Επίσης ευχαριστούμε το Γ΄ Δημοτικό σχολείο και το Διευθυντή που ανέλαβε να φτιάξει και να μοιράσει στα παιδιά προσκλήσεις για την εκδήλωση.

Το σύλλογο γυναικών για τα 100 κιλά αλεύρι που προσέφεραν.

Τα σούπερ μάρκετ: Οικονόμου, Παπαευθυμίου και Ευαγγέλου για την συγκέντρωση τροφίμων.

Τους καλλιτέχνες Αλέξη Κώστα, Γιάννα Μαυρίδου και Μαρία Κακλαμάνη που συνέβαλαν μελωδικά σ᾽ αυτήν την προσπάθεια.

Επίσης τους" δικούς μας" μουσικούς, Παύλο Τοπούζογλου, Δημήτρη Τσοχαντάρη και Χρήστο Καλιοτζίδη, που ξεδίπλωσαν για άλλη μια φορά το ταλέντο τους.

Την χορωδία των Ενηλίκων της Ενορίας μας που έκανε την πρώτη της εμφάνιση μετά από 7 χρόνια.

Την Νάντια Κλωνάρη και το Σωτήρη Μαστρογιάννη που ήταν υπεύθυνοι για τον ήχο.

Την κ. Γκέλυ Γεωργούλα για την σημαντική συμβολή της στην εκδήλωση, που αν και βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά, δείχνει, ότι η καρδιά της βρίσκεται πάντα στην Φιλιππιάδα.

Τον Γιώργο Ηπειρώτη που παρουσίασε την εκδήλωση μέσα από τη φιγούρα του Καραγκιόζη, του κατ᾽ εξοχήν φτωχού Ρωμιού, που πάντοτε έβρισκε τρόπους να ξεπερνά τις δυσκολίες της ζωής.

Τέλος όλους αυτούς που πρόσφεραν τρόφιμα και ήρθανε να μετατρέψουνε την βραδιά ψυχαγωγίας σε βραδιά προσφοράς και αγάπης.

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ...... Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ

Σελίδα 7 από 16

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη