Τελευταία Νέα

  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου. 2020
    Περισσότερα
  • Δραστηριότητες Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος 2019 -2020
    Περισσότερα
  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου.
    Περισσότερα
Δείτε τα όλα

Social Media Channels

Η Εκκλησία και οι θρησκείες

Πολλοί ρωτούν:

Γιατί υπάρχουν πολλές θρησκείες;

Πώς εγώ θα ξέρω ποιά είναι η αληθινή;

Άλλοι θέτουν το ερώτημα καλοπροαίρετα και άλλοι κακοπροαίρετα. Λέγοντας κακοπροαίρετα εννοώ ότι κάποιοι νομίζουν ότι εντάσσοντας την Εκκλησία στις πολλές θρησκείες την σχετικοποιούν, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Το πλήθος των θρησκειών τονίζει μια αναντίρρητη αλήθεια. Ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον Θεό, όχι γιατί φοβάται, αλλά γιατί ο Θεός είναι δομικό στοιχείο του ανθρώπου, είναι, για να το πω πολύ απλά, το βασικό υλικό με το οποίο κατασκευάσθηκε ο άνθρωπος. Αναζητώντας τον Θεό δεν ζητά κάποιον ισχυρό προστάτη επειδή φοβάται, αλλά την οντολογική ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του. Οι πολλές θρησκείες φανερώνουν την αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να φθάσει στο Θεό. Τις θρησκείες τις έφτιαξαν οι άνθρωποι, είναι οι δρόμοι της δικής τους αναζήτησης. Η πολλαπλότητα των θρησκειών, το φαινόμενο των παραθρησκευτικών φαινομένων δείχνει την ασίγαστη δίψα αυτής της αναζήτησης. Είναι σημαντικό λοιπόν, παιδί μου, να καταλάβεις σωστά την Ιστορία.

Όλοι καταλαβαίνουμε όμως κάτι: ότι ενώ οι θρησκείες είναι πολλές ο Θεός είναι Ένας. Η απάντηση λοιπόν του Θεού στην εναγώνια αναζήτηση του ανθρώπου, είναι ο Ιησούς Χριστός. (Συνεχίζεται)

Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου Ιωάννου

π. Σάββας: Οι φυλές της Ανάστασης (video)

Κήρυγμα του π. Σάββα στην ενορία μας για τις "φυλές της Ανάστασης". Πατήστε το κουμπί play για να ξεκινήσει το video.

Περισσότερα

Εγκύκλιος της Κυριακής των Βαΐων 2011

Ἀγαπητοί ἀδελφοί,

Χθές ἑορτάσαμε τήν Ἀνάσταση τοῦ φίλου τοῦ Χριστοῦ Λαζάρου.

Ὁ Χριστός - ἴσως γιά πρώτη καί τελευταία φορά στήν ἐπί γῆς ζωή Του - ἔρχεται σέ ἕνα νεκροταφεῖο. Στό νεκροταφεῖο τῆς Βηθανίας. Καί πλησιάζει στόν τάφο ἑνός ἀπό τούς πιό στενούς Του φίλους, στόν τάφο τοῦ Λαζάρου. Ὁ νεκρός ἔχει πλέον ἀρχίσει νά ἀναδίδει τήν ἀφόρητη δυσοσμία τῆς φθορᾶς, ἀφοῦ ἡ κηδεία του ἔγινε πρίν τέσσερεις μέρες. Ἡ Μάρθα καί ἡ Μαρία, οἱ ἀδελφές του, μαζί μέ ὅλη τήν Βηθανία, εἶναι πάλι ἐκεῖ καί κλαῖνε. Ὁ Χριστός συγκλονίζεται ἀπό τούς θρήνους τους. Πονάει γιά τόν θάνατο τοῦ φίλου Του. Καί δακρύζει...

Περισσότερα

Η Προσευχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Ανάμεσα σ’ όλες τις προσευχές και τους ύμνους τις Μεγάλης Τεσσαρακοστής μπορεί να ονομαστεί η προσευχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η Παράδοση την αποδίδει σε έναν από τους μεγάλους δασκάλους της πνευματικής ζωής, τον Άγιο Εφραίμ το Σύρο. Να το κείμενο της προσευχής:

Περισσότερα

Υπάρχει Θεός;

Πριν σου μιλήσω για τον Χριστό θέλω να αναφερθώ σε ένα ερώτημα που πολλές φορές τίθεται από νέα παιδιά αλλά και από μεγάλους. Ερώτημα απλό και κλασικό: «Υπάρχει Θεός;».

Περισσότερα

Σελίδα 8 από 10

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη